Excursie

Apartheid Museum

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/City Centre > Apartheid MuseumBij de ingang van het museum word je als bezoeker direct geconfronteerd met een werkelijkheid die jarenlang het leven in Zuid-Afrika dicteerde. Blanken mogen naar binnen via de toegang 'slegs vir blankes', 'niet blankes' volgen een andere rij. In het museum komt de gehele Apartheidsgeschiedenis tot leven waarin ras je lot bepaalde. Om het museum goed te bekijken, zijn enkele uren nodig. Er zijn talloze displays met uitgebreide toelichting, films en andere kunstuitingen die de verschillen tussen mensen, de onderdrukking en het leed van mensen tot uitdrukking brengen. Het Apartheidsmuseum is geen bezoek ter vermaak; het is een bezoek ter lering waarop maar één antwoord mogelijk is: dit nooit meer.

Openingstijden
Geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Het museum is gesloten op maandag, Goede Vrijdag en 1e Kerstdag. Begeleide toeren zijn mogelijk.

Het Apartheidsmuseum ligt naast Gold Reef City aan de M1. Neem vanaf de luchthaven eerst de R 24 richting Johannesburg. Volg daarna via de N12 en de N3 de M1 South (richting Roodepoort/Krugersdorp). Neem de Booysens Road afslag. Ga bij de eerste stoplichten rechtdoor. U bent nu op Kimberely Road. Ga rechts bij de 2e stoplichten, Alamein in. Deze straat gaat over in Northern Parkway. U rijdt onder een brug door. Bij de volgende stoplichten gaat u rechts Gold Reef Road in tot u bij de ingang bent. De parkeerplaats ligt nu links.
Vanaf de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden. Soweto begint achter het Apartheidsmusum en Gold Reef City.

Startplaats:Johannesburg/City Centre
Adres:Gold Reef Road, naast Gold Reef City
Plaats:Johannesburg/City Centre
Telefoon:+27 (0)11 309 4700
Fax:+27 (0)11 309 4726
E-mail adres:info@apartheidmuseum.org
Website:www.apartheidmuseum.org
Prijs volwassenen:30,00
Prijs kinderen:15,00


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Het Apartheidsmuseum is een 'must' als u een paar dagen in Johannesburg verblijft. Het museum geeft een indrukwekkend beeld van het leven tijdens de Apartheidsjaren.