Excursie

Amazing Soweto Tours

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Johannesburg Metro > Johannesburg/Soweto > Amazing Soweto ToursToeren met een Nederlandse gids door Soweto, Johannesburg, Pretoria en de rest van de provincie Gauteng.
Wat gaan we zien en doen, even in het kort: Vilakazi straat, enige straat ter wereld met de huizen van twéé Nobel prijs winnaars: Bischop Desmond Tutu en Nelson Mandela. We bezoeken de wijk 'Kliptown' en 'Freedom square' waar we het dagelijkse leven zien en een bezoek kunnen brengen aan de locale markt.
We kunnen naar 'Freedom Park', een krottenwijk die in de jaren negentig als illegale vestiging begon te groeien. In 2000 is de regering begonnen om faciliteiten als water, riool en elektriciteit aan te leggen en zelfs gestart met de bouw van gratis huizen voor de bewoners. Maak het leven in een krottenwijk mee, drink een biertje in de locale kroeg en wissel van gedachten met de 'locals'.
Samen bepalen we wat je zeker wilt zien zoals: het Bara taxi station en openlucht markt waar dagelijks honderdduizenden van en naar hun werk reizen, de voetgangersbrug geeft je een goed beeld van de enorme oppervlakte van de township. Het Chris Hani Baragwanath Ziekenhuis (Afrika's grootste opleidingsziekenhuis), Winnie Madikizela-Mandela's 4 miljoen rand kostende villa, kapsalons, voetbal stadiums, honderden kerken en scholen, 'olifant' huizen, de beroemde Regina Mundi Catholic aar Church, gebouwd in 1962. (Speelde een belangrijke rol in de apartheidsstrijd toe alle politieke bijeenkomsten verboden waren), de Football en de Boxing Academy, de oude elektriciteitscentrale met haar prachtig beschilderde koeltorens, de Soweto campus van de Universiteit van Johannesburg of gewoon een bezoek aan een lokaal gezin......... you name it!
We kunnen zelfs naar een van de weeshuizen, een school of andere organisatie of zelfs naar een gospel kerkdienst met 5000(!) gelovigen. Laat ons je wensen weten en bijna alles is mogelijk. Wil je wat specifieks, laat het ons tijdig weten zodat we het kunnen organiseren.

Eén ding: We nemen de tijd en geloven niet in de '6 minuten hier en 18 daar' omdat de bus zo nodig op tijd moet vertrekken, DAT is waar ook wij een hekel aan hebben.
Het is eigenlijk onmogelijk om het echte Soweto is één dag te ontdekken maar we doen ons best.

Vanaf de luchthaven volgt u de bordjes Johannesburg. Blijf deze volgen tot u bij de N12 komt. Nu gaat u richting Kimberley/Bloemfontein. Blijf de N12 volgens tot u bij de afslag Xavierstreet/Southgate Mall komt. Neem deze afslag. Volg de bordjes Southgate Mall. De Mall ligt links en Mac Donald ligt rechts van de weg.

Komt u vanaf Pretoria, volg dan de N1 South naar Johannesburg. Blijf de N1 South volgen richting Roodepoort. Neem de afslag Randskouweg (ca 33 km na het volgen van de N1 richting Roodepoort).

Startplaats:Johannesburg/Soweto
Contactpersoon:Martien Jonkers
Adres:P.O. Box 241, Dobsonville
Plaats:Johannesburg/Soweto
Telefoon:076 - 252 7828
Mobiel:076 - 252 7828
E-mail adres:martien.jonkers@gmail.com
Website:www.cycleinsoweto.com


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Een dagje het echte Soweto zien? Ga met de Brabantse Martien op stap en wordt (blij) verrast door het Soweto van vandaag.