Accommodatie

Waterkloof Guesthouse

Zuid Afrika > Western Cape > Overberg > Witsand > Waterkloof GuesthouseBreng een bezoek aan deze werkende graan- schapen- en struisvogelfarm - gelegen in de pittoreske omgeving van de Overberg-streek niet ver van Swellendam / Heidelberg - en ervaar het leven van alledag. Bezoek het nabijgelegen De Hoop natuurreservaat en steek de Malgas rivier over met de bekende pont, of ga naar de prachtige stranden bij Witsand. Naderhand kunt u afkoelen in het zwembad of struisvogeleieren zoeken met uw gastheer en of -vrouw - en vervolgens kunt u genieten van de heerlijke lokale keuken als u ervoor kiest om in Waterkloof te dineren.

Niet ver van het kustplaatsje Witsand, ca. 15 km van de Malgas Pont en ca. 45 min. rijden van het De Hoop Nature Reserve. De weg richting het guesthouse was voorheen niet goed en een 4x4 was destijds nodig. Afgelopen jaar is gelukkig de weg een stuk verbeterd en u kunt nu met een gewone auto makkelijk het guesthouse bereiken.

Waterkloof heeft een zwembad, wasservice en creditcardfaciliteiten. Restaurants liggen op ca. 15 minuten rijden. Het is aan te bevelen om op ook de farm te eten. Dit geeft een bijzondere ervaring. Verder is er een winkel waar u heel veel leuke spulletjes kunt kopen van struisvogelleer.
Bijzonder zijn ook de stoelen van struisvogelleer in de lounge, evenals de handgeschilderde muren. In de winter brandt hier een groot vuur. Er is een aparte tv-lounge.

Omdat u op een werkende farm verblijft, kunt u een handje meehelpen. Bijvoorbeeld door struisvogeleieren te rapen, onder het toeziend oog van Hannes of een medewerker.

Er zijn 4 kamers ( 2 dubbelkamers en 2 twinkamers), alle voorzien van en-suite badkamer, verwarming, ventilator en theefaciliteiten. Twee kamers zijn voorzien van een Victoriaans bad, de andere twee kamers hebben een douche of een gewoon bad. De badkamers hebben bovendien vloerverwarming, handdoekverwarming en veel zachte handdoeken.
Elke kamer reflecteert de sfeer van de farm door de inrichting met antieke meubelen en een zorgvuldig bij elkaar gezochte kunstcollectie. Eventueel kunnen de kamers worden samengevoegd tot een unit van 2 waardoor een prettige omgeving ontstaat voor families met jonge kinderen.
Voor gezinnen of bezoekers die stilte zoeken is er de Cottage Jan Fenna. Jarenlang leefde Jan Fenna in dit huisje waar hij een kleine legende werd. Hij werkte al voor de opa van Hannes. De cottage ligt bovenop een heuvel en heeft een fantastisch uitzicht. Ingericht met 2 slaapkamers, een badkamer en grote keuken met zithoek biedt het huisje ruimschoots plaats aan 5 personen. Elektriciteit is er niet, maar aan comfort ontbreekt het toch niet. Het fornuis werkt op gas en met diverse lantaarns en kandelaren kunt u het huisje 's avonds charmant verlichten. Zowel binnen als buiten is er een haard aanwezig. De haard buiten is te gebruiken als barbecue. Vanaf de veranda is er vrij zicht op de weidse omgeving.

Verzorging
De accommodatie is inclusief ontbijt, dat geserveerd wordt van 07.30 tot 10.00 uur. Op aanvraag (tevoren reserveren) wordt een diner geserveerd met verse streekingrediƫnten. Het is zeer aan te bevelen om dit diner te boeken. In de zomer dineert u buiten bij het zwembad, in de winter in de sfeervolle lounge met haardvuur dichtbij.
Babies t-m 2 jaar
Hoogseizoen: Van september t/m mei.
Laagseizoen: Van juni t/m augustus
Piekseizoen Van 15 december t/m 30 februari

Prijzen
Cottage p.p. (Laagseizoen) ZAR 400,00
Cottage p.p. (Hoogseizoen) ZAR 500,00
Dubbelkamer p.p. (Laagseizoen) ZAR 400,00
Dubbelkamer p.p. (Hoogseizoen) ZAR 460,00
Dubbelkamer p.p. (Piekseizoen) ZAR 490,00

Aanbevolen door Greenwoodguide.

Vanaf Swellendam
Vanaf Swellendam kiest u de N2 tot u net voorbij de afslag naar Suurbraak de R 324 aan uw rechterhand krijgt. Langs deze weg ligt Waterkloof Guesthouse, op 15 kilometer afstand voor Witsand. U zult de borden vanzelf zien. Het guesthouse ligt aan uw rechterhand. Deze weg is afgelopen jaar een stuk verbeterd en u hoeft nu niet meer perse een 4x4 te hebben.

Vanaf George
Komend van de Tuinroute neemt u de N2 tot u voorbij Heidelberg de afslag naar de R 322 krijgt (linksaf) die u naar Witsand leidt. U rijdt de R 322 af tot het eerste kruispunt in Witsand. Hier gaat u rechtsaf de R 324 op (richting Swellendam). Na 15 kilometer krijgt u Waterkloof Guesthouse aan uw linkerhand. Deze weg is afgelopen jaar een stuk verbeterd en u hoeft nu niet meer perse een 4x4 te hebben.

Vanaf De Hoop Nature Reserve
Als u vanaf De Hoop komt, steekt u de pont over bij Malgas. Houdt de route aan richting Witsand. U komt onderweg 2 x een splitsing tegen richting Swellendam. Deze neemt u niet. Bijf Witsand aanhouden. U komt uiteindelijk uit op de R 324. Ga hier rechts richting Witsand. Waterkloof ligt aan deze weg aan uw rechterkant, ongeveer 13 kilometer vanaf de afslag. De farm ligt 15 kilometer voor Witsand.


In het laagseizoen zijn kinderen van alle leeftijden welkom. Babies verblijven gratis, kinderen onder 10 jaar betalen R300 en kinderen ouder dan 10 jaar het volle tarief.
Tijdens het hoogseizoen krijgen kinderen geen korting (babies verblijven in deze periode nog steeds gratis) en tijdens het hoogseizoen worden geen babies in het guesthouse toegelaten.

Contactpersoon:Christine Uys
Adres:NabijWitsand aan de R324
Postcode:6665
Plaats:Heidelberg
Telefoon:+27(0)28 722 1811
Fax:+27(0)28 722 1811
Mobiel:083 -270 2348
E-mail adres:info@waterkloofguesthouse.co.za
Website:www.waterkloofguesthouse.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Ervaar het allerdaagse leven op een werkende graan- schapen- en struisvogelfarm bij Waterkloof Guesthouse.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links