Accommodatie

Shibula Lodge and Bush Spa

Zuid Afrika > Limpopo > Waterberg > Welgevonden Game Reserve > Shibula Lodge and Bush SpaShibula is een luxe lodge, ingericht in ethnische kleuren, in het hart van het malariavrije 33.000 hectare Big Five Welgevonden Game Reserve. Het uitzicht vanaf de veranda is afwisselend met een oprijzende klif waar apen zich vermaken aan de ene kant en de bush aan de andere kant. Twee keer per dag wordt u meegenomen voor een jeepsafari. Voor ontspanning kunt u terecht in uw eigen jacuzzi waarover enkele kamers beschikken, het zwembad of de Bush Spa met diverse type massages. Er is de omgeving een fijn klimaat het gehele jaar door en daardoor heeft u altijd kans om onder andere leeuwen, cheetah's, buffels, olifanten en neushoorns te zien.

In het hart van het 33.000 hectare Big Five Welgevonden Game Reserve. Vanaf de ingang van het Reserve tot de Lodge gaat vervoer per transfer.

In de centrale lounge vindt u de eetkamer en een prettige bibliotheek. Vanaf de aangrenzende veranda heeft u goed zicht op de omgeving. Ook het zwembad vindt u hier. Verder is er een bush-spa met uitgebreide massage-mogelijkheden waarbij Afrikaanse producten worden gebruikt, een wijnkelder met grote keuze en een conferentieruimte.

Shibula is een luxe safarilodge met acht kamers waarvan vier standaard suites en vier luxe suites. De luxe suites zijn (nog) ruimer met eigen lounge, airco en ofwel jacuzzi, zwembad of spabad als extra. De standaardkamers zijn kleiner dan de suites maar ingericht met volledige badkamer, buitendouche en mini-bar. Deze kamers beschikken niet over een airco. Twee van de kamers hebben wel een eigen jacuzzi.

Verzorging
De lodge biedt volledige verzorging bestaande uit: transfer vanaf de ingang van het Welgevonden Reserve naar de lodge en retour, 2 x jeepsafari per dag onder begeleiding van een ervaren ranger, al uw maaltijden. Wandelsafari's zijn mogelijk, evenals begeleiding in sterrenkijken.

  • Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd tussen 09.45 en 11.00
  • De lunch wordt elke middag geserveerd tussen 15.00 en 16.00
  • Het diner wordt elke avond geserveerd tussen 19.30 en 21.00


Het hoogseizoen loopt van 1 november 2013 tot en met 30 april 2014.

Prijzen
Dubbelkamer p.p. (Hoogseizoen) ZAR 3.100,00
1 persoons luxe suite (laagseizoen) ZAR 3.600,00
2 persoons luxe suite p.p. (laagseizoen) ZAR 2.600,00
1 persoons luxe unit (hoogseizoen) ZAR 4.100,00
1 persoons luxe unit (laagseizoen) ZAR 3.200,00
2 persoons luxe unit p.p. (laagseizoen) ZAR 2.200,00
2 persoons luxe unit p.p. (hoogseizoen ZAR 3.100,00
1 persoons luxe suite (hoogseizoen) ZAR 4.800,00
2 persoons luxe suite (hoogseizoen) ZAR 3.800,00

Kinderen vanaf 1 jaar zijn welkom bij Shibula. Kinderen tot 12 jaar (t/m 11) betalen 50% als ze met hun ouders een kamer delen.

Dagelijkse conservation fee bedraagt 75 rand per persoon. Deze dagelijkse entreegelden worden u ter plaatse in rekening gebracht. De lodge is in september 2013 opnieuw gedecoreerd.

Vanaf Modimolle/Nylstroom
Vanaf neemt u de R33 richting Vaalwater. Vaalwater is het verzorgingsdorp voor Welgevonden, al moet u zich hier maar een klein dorp bij voorstellen. Rijdt door Vaalwater heen, en volg de bordjes R33 richting Thabazimbi en Welgevonden. Voor Shibula moet u bij de Maingate zijn. Deze krijgt u vanzelf aan uw linkerhand. Na melding bij de portier kunt u uw auto op de parkeerplaats zetten. De ranger haalt u om 13.00 of 16.30 op.

Vanaf Johannesburg Airport
Vanaf de luchthaven kiest u voor richting Pretoria (R21). Bij Pretoria sluit de R21 aan bij de N1; deze neemt u richting Polokwane/Pietersburg (noordwaarts). U blijft de N1 volgen. U ziet afslagen naar Temba, Bela Bela (Warmbaths). Bij Nylstrom (Modimolle) gaat u van de N1 af en neemt de R33 richting Vaalwater. Wanneer u voorbij Nylstrom bent, moet u even bellen met Shibula (telefoonnummer +27 14 755 4914/3). Vaalwater is het verzorgingsdorp voor Welgevonden, al moet u zich hier maar een klein dorp bij voorstellen. Rijdt door Vaalwater heen, en volg de bordjes R33 richting Thabazimbi en Welgevonden. Voor Shibula moet u bij de Maingate zijn. Deze krijgt u vanzelf aan uw linkerhand. Na melding bij de portier kunt u uw auto op de parkeerplaats zetten. De ranger haalt u om 13.00 of 16.30 uur.

Vanaf Mapesu Nature Reserve
De kortste route vanaf Mapungubwe leidt via de R572. Ga hiervoor op de hoofdweg links af, rijdt voorbij Mapungubwe tot u bij de t-splitsing met de R521 komt. Hier gaat u links en volgt deze R521 tot Alldays. Bij de kruising gaat u nu rechtsaf en volgt de R572 weer richting Swartwater/Ellisras. Blijf de weg volgen tot Ellisras/Laphalale en kies hier de R510 richting Thabazimbi. Na ruim 50 kilometer kunt u linksaf naar Hermanusdorings/Vaalwater. Deze weg loopt ten noorden van het Welgevonden Game Reserve. U krijgt eerst de oostelijke toegang. Blijf evenwel op de hoofdweg tot u bij de Maingate komt. Hier kunt u zich melden.
Een alternatief voor bovenstaande route is door bij Alldays de R521 te blijven volgen tot Pietersburg/Polokwane en nu de N1 te nemen richting Pretoria. Ga er bij Modimolle/Nylstroom af en volg nu de R33 naar Vaalwater. Vaalwater is het verzorgingsdorp voor Welgevonden, al moet u zich hier maar een klein dorp bij voorstellen. Rijdt door Vaalwater heen, en volg de bordjes R33 richting Thabazimbi en Welgevonden. Voor Shibula moet u bij de Maingate zijn. Deze krijgt u vanzelf aan uw linkerhand. Na melding bij de portier kunt u uw auto op de parkeerplaats zetten. De ranger haalt u om 13.00 of 16.30 uur.

Vanaf Swartwater
Vanaf Swartwater volgt de R572 richting Lephalale (Ellisras). Blijf de weg volgen tot Ellisras/Laphalale en kies hier de R510 richting Thabazimbi. Na ruim 50 kilometer kunt u linksaf naar Hermanusdorings/Vaalwater. Deze weg loopt ten noorden van het Welgevonden Game Reserve. U krijgt eerst de oostelijke toegang. Blijf evenwel op de hoofdweg tot u bij de Maingate komt. Hier kunt u zich melden. Een alternatief voor bovenstaande route is door bij Alldays de R521 te blijven volgen tot Pietersburg/Polokwane en nu de N1 te nemen richting Pretoria. Ga er bij Modimolle/Nylstroom af en volg nu de R33 naar Vaalwater. Vaalwater is het verzorgingsdorp voor Welgevonden, al moet u zich hier maar een klein dorp bij voorstellen. Rijdt door Vaalwater heen, en volg de bordjes R33 richting Thabazimbi en Welgevonden. Voor Shibula moet u bij de Maingate zijn. Deze krijgt u vanzelf aan uw linkerhand. Na melding bij de portier kunt u uw auto op de parkeerplaats zetten. De ranger haalt u om 13.00 of 16.30 uur.

Vanaf Sabie
Volg vanuit Sabie de R537/ R37 naar Lydenburg. Het is een mooie route over de Long Tom Pass. U rijdt Lydenburg binnen via de Voortrekker Straat/ R37. Bij de kruising met de R36 slaat u linksaf. Na een paar honderd meter slaat u rechtsaf op de R540. Wederom na een paar honderd meter slaat u weer rechtsaf de R577 in. Blijf de R577 volgen naar Roossenekal. Daar slaat u linksaf op de R555 richting Middelburg. Na circa 23 kilometer slaat u rechtaf op de R33 (dit is iets voor Stoffberg). U volgt de R33 tot in Groblersdal. Daar slaat u rechtsaf op de N11 (richting Mokopane/Potgietersrus). Na circa 43 kilometer gaat u linksaf weer de R33 op via Modimolle/Nylstroom naar Vaalwater. Vaalwater is het verzorgingsdorp voor Welgevonden, al moet u zich hier maar een klein dorp bij voorstellen. Rijdt door Vaalwater heen, en volg de bordjes R33 richting Thabazimbi en Welgevonden. Voor Shibula moet u bij de Maingate zijn. Deze krijgt u vanzelf aan uw linkerhand. Na melding bij de portier kunt u uw auto op de parkeerplaats zetten. U wordt om 14.30 bij de Gate verwacht.


Er zijn geen voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Contactpersoon:Lize-Marie
Adres:Welgevonden Private Game Reseve
Plaats:Welgevonden Game Reserve
Telefoon:+21 (86) 1888 809
Fax:+27(0)21 481 4687
Mobiel:+27(0)82 788 5100
E-mail adres:reservations@shibulalodge.co.za
Website:www.shibulalodge.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Bij Shibula Lodge & Bush Spa verzekeren ze u spectaculaire safaridrives en een onvergetelijk ervaring.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links