Accommodatie

Richtersveld Camping Sites

Zuid Afrika > Northern Cape > Namaqualand > Richtersveld NP > Richtersveld Camping SitesEr zijn 5 campings in Richtersveld National Park; Potjiespram, De Hoop, Richtersburg, Kokerboomkloof en in het camp Sendelingsdrif.
Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze zich in de middle of nowhere bevinden en weinig tot geen faciliteiten hebben. Dit is tegelijkertijd ook hun grootste aantrekkingskracht.

De 5 campings liggen verspreid over het park. De camping van Sendingsdrif ligt bij het Main Camp van Sendingsdrif in het Noord Westen van het park.
Potjiespram ligt nog 9 km Noordelijker ten opzichte van Sendingsdrift.

De Hoop ligt aan de Oranje Rivier, de oostelijke grens tussen het park en Namibie, op 38, 2 km vanaf het kamp Sendingsdrif. Richtersburg ligt ook aan de Oranje River 8.1 km van De Hoop. De weg tussen de Hoop en Richtersburg is afwisselend ofwel erg rotsachtig (scherpe rotsen) ofwel u rijdt door diep zand.

Kokernootkloof ligt in de Zuidoostelijke hoek van het park op 78, 3 km vanf de ingang Helshoogte.

Behalve de wasgerieven en de rivier zijn er geen voorzieningen in de campings. Zorg er dus voor dat u altijd voor voldoende water, benzine en eten mee neemt.

Alle campings behalve Kokerboomkloof hebben een koude douche en toilet . Er zijn ongeveer 10 a 15 kampeerplekken per kamp.

Kokerboomkloof, het meest populaire kamp, heeft slechts een chemisch toilet en er is geen watervoorziening. Het dichtstbijzijnde kamp waar water is is Richtersberg (32 km).

Verzorging
U boekt de campings op basis van logies en moet uw eigen kampeer uitrusting meenemen!

Prijzen
Camping per plaats (Zonder elektriciteit) 165,00

Ongeacht waar u overnacht wordt u geacht eerst een bezoek te brengen aan het Main Camp, Sendelingsdrif, waar u uw toegansbewijs in ontvangst neemt. Vanwege de afstanden in het park moet u voor 16.00 hier zijn om voor het donker uw kamp te bereiken. Rijden in het park is niet toegestaan na zonsondergang.

Omdat de wegen wat moeilijker begaanbaar zijn dan geasfalteerde wegen is het ook aan te raden om een goed reservewiel en voldoende gereedschap standaard in uw auto te hebben liggen.

Vanaf Port Nolloth
De snelste weg naar het park is via de N7. Neem de afslag bij Steinkop, u komt dan aan via Port Nolloth en Alexander Bay. Vanaf Port Nolloth is de rit nog 180 km waarvan de laatste 80 niet geasfalteerd zijn.


Plaats:Richtersveld NP
Telefoon:+27(0)27 831 1506
Fax:+27(0)27 831 1175
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org/parks/richtersveld

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links