Accommodatie

Olifantskamp Restcamp

Zuid Afrika > Limpopo > Krugerpark-noord > Olifantscamp > Olifantskamp RestcampOlifantscamp is beslist het mooist gelegen restcamp binnen het Krugerpark. Gelegen in het semi-droge meer noordelijke deel (ter hoogte van Phalaborwa) is het restcamp aan de Olifantsrivier gesitueerd, en dat levert dikwijls mooie beelden op. Regelmatig doorkruizen olifanten de rivier en een strijd tussen olifanten en leeuwen aan de rivierbedding is ook gerapporteerd. Enkele chalets kijken uit op de rivier. In alle andere gevallen kunt u op terras bij het restaurant terecht vanwaar u ook een mooi uitzicht over de rivier heeft. Olifantscamp is een middelgroot restcamp waarin wel alle voorzieningen zoals een receptie (waar u diverse safari's kunt boeken), restaurant en winkel aanwezig zijn.

Olifantscamp is het mooist gelegen restcamp binnen het Krugerpark. In het semi-droge noorden van het park kijkt dit restcamp over de Olifantsrivier uit waar olifanten regelmatig het water doorkruisen.

Olifantscamp heeft een centraal plein waaraan de receptie, winkel, cafetaria en restaurant zijn gevestigd. Vanaf het terras bij het restaurant heeft u zicht op de Olifantsrivier. Bij de receptie kunt wandelsafari's (ochtend- of late middag) of jeepsafari's (ochtend, late middag of avond) reserveren. Bij droog weer kunt u vanuit Olifantskamp 's morgens en aan het einde van de middag ook mountainbike-tochten boeken.

Groot en goed gefaciliteerd restcamp met rondavels, chalets en twee guesthouse aan de Olifantsrivier. Kamperen is niet mogelijk in Olifantscamp. In totaal zijn er 106 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan sommige met keuken en andere alleen met koelkast zijn ingericht. Alle accommodatie is voorzien van een badkamer en-suite. In totaal zijn er 15 bungalows die het beste zicht hebben om de rivier. U kunt een verzoek indienen voor deze duurdere bungalows. In de guesthouses Lebombo en Nshawu vindt u 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (in sommige type bungalows kunnen maximaal 4 personen) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 8 personen) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.


Accommodatie wordt geboekt op basis van logies en eventueel conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.
De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Bungalow ZAR 720,00
Bungalow ZAR 830,00
Bungalow ZAR 940,00
Bungalow ZAR 960,00
Bungalow ZAR 980,00
Bungalow ZAR 1.030,00
Bungalow ZAR 1.060,00
Bungalow ZAR 1.100,00
Huis per nacht ZAR 2.800,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis.Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Het Krugerpark is onderdeel van het South African National Parks Board. Boekingen kunt u maken via het kantoor in Pretoria. Kijkt u op www.sanparks.org. Telefoon: 012 428 - 9111.Fax: 012 - 343 0905.

Vanaf Ohrigstad
Vanaf Ohrigstad neemt u de R 36 richting Mica/Hoedspruit. U rijdt over de Erasmuspas en houdt Mica aan. Hiervoor gaat u eerst een stukje R 36 richting Tzaneen en dan via de R 525 naar Mica en Phalaborwa. U rijdt Phalaborwa in, ga links af en als u bij de grote kruising komt, steekt u de weg over. Blijf nu de weg volgen tot u bij de ingang van het park komt. Vanaf Phalaborwa rijdt u 85 kilometer door het park.

Vanaf Tzaneen
Vanaf Tzaneen kunt u het beste de Phalaborwa- gate nemen. Het is ruim 1,5 uur rijden tot u bij de gate bent. Deze bereikt u door vanaf Tzaneen via de R71 naar Phalaborwa te rijden. Vanaf Phalaborwa rijdt u eerst naar Letaba (hier vindt u een klein olifantenmusuem) en vervolgens zakt u af naar Olifantskamp.
Let op openingstijden van het park en uw restcamp. Zie ook de afstandentabel van het Krugerpark in uw routeboekje. De route van Phalaborwa naar Olifantscamp neemt ruim 3 uur in beslag.

Vanaf Skukuza
Van Skukuza naar Olifantskamp kunt u helemaal over asfaltwegen rijden. Kies hiervoor de richting van Tshokwane (H11) en Satara (H1-3). Vanaf Satara kunt u via de H1-4 naar Olifantskamp. Hoewel statistisch gezien meer dieren zich langs de randen van de asfaltwegen bevinden dan langs de gravelwegen, geeft gravel waarschijnlijk meer safari-gevoel. U kunt ervoor kiezen bij Eileen Orpen Plaque (zo'n 15 kilometer voor Tshokwane) linksaf te slaan richting Nhlanguleni, Muzandzeni en Timbavati. Deze lange gravelweg brengt u ook naar Olifantskamp. Houdt rekening met ongeveer 5 uur rij-tijd, zeker als u veel ziet onderweg.

Vanaf Hoedspruit
Vanaf Hoedspruit kunt u zowel via de Orpen-gate als via de Phalaborwa-gate het park ingaan. Via Orpen rijdt u zo'n 80 kilometer buiten het park en 100 kilometer door het park. Rijdt voor deze route vanaf Hoedspruit via de R 40 naar Klaserie en neem daarna de R 531 richting Orpen. Via Phalaborwa (via de R40) rijdt u 85 kilometer door het park en de route vanaf Hoedspruit naar Phalaborwa is ook 85 kilometer.

Vanaf Satara
Vanaf Satara kunt u via de H1-4 naar Olifantskamp. Hoewel statistisch gezien meer dieren zich langs de randen van de asfaltwegen bevinden dan langs de gravelwegen, geeft gravel waarschijnlijk meer safari-gevoel. U kunt ervoor kiezen bij Eileen Orpen Plaque (zo'n 15 kilometer voor Tshokwane) linksaf te slaan richting Nhlanguleni, Muzandzeni en Timbavati. Deze lange gravelweg brengt u ook naar Olifantskamp. Houdt rekening met ongeveer 5 uur rij-tijd, zeker als u veel ziet onderweg.

Vanaf Hazyview
Voor de kortste route vanaf Hazyview kunt u de R40 nemen tot net voor Klaserie, neem daarna de R 531 richting Orpen. U gaat het park binnen via de Orpen Gate en rijdt ca. 100 kilometer door het park naar Olifantscamp.
Een iets langere, maar wel snellere route gaat via Phalaborwa Gate. Volg vanaf Klaserie de R40 tot in Hoedspruit en dan naar Phalaborwa (85 km). Vervolgens heeft u nog 85km binnen het park te rijden naar Olifantskamp.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Plaats:Olifantscamp
Telefoon:+27(0)13 735 6606
Fax:+27(0)13 735 6609
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links