Accommodatie

Mountain Zebra Restcamp

Zuid Afrika > Eastern Cape > Karoo Hartland > Mountain Zebra National Park > Mountain Zebra RestcampHet Mountain Zebra Park staat bekend om de aanwezigheid van de Kaapse Bergzebra. De strepen van dit type zebra staan dichter bij elkaar dan bij de Burchell's Zebra die in de meeste andere parken voorkomt. Verder treft u hier hartebeest, eland en springbok.
De natuur van het park is overigens ook zeer de moeite waard. Meest heuvelachtig, begroeid met dik fynbos ziet het park er mooi uit.

Het park behoort tot de South African National Parksboard organisatie. Centrum van het park vormt het Zebra Mountain Restcamp waar u een receptie vindt met restaurant en cafetaria. Bij de receptie kunt u ondermeer informatie krijgen over de verschillende te rijden routes en het gespotte wild. De receptie is dagelijks open van 07.00 - 18.00 uur (tussen 1 mei en 30 september). In de overige maanden van het jaar is de receptie tot 19.00 uur geopend.

Het Mountain Zebra National Park ligt 12 kilometer buiten het dorp Cradock aan de R 61 richting Graaf Reinett.

In het hoofgebouw vindt u een receptie, winkeltje en een restaurant. Er is een zwembad voor overblijvende gasten. Ook zijn er conferentiefaciliteiten aanwezig. Voor dagjesmensen vindt u toiletten en barbecues. Een tankstation levert benzine en diesel.

Accommodatie is in familiecottages die elk bestaan uit 2 slaapkamers en één badkamer, met een gedeeltelijk ingerichte keuken. Aanvullingen van benodigde keukenmiddelen kunt u vragen bij de receptie.
Het Doornhoek Guesthouse was ooit een boerderij, maar is nu veranderd in een prettig guesthouse met 3 slaapkamers en-suite en een volledig ingerichte keuken. Alle accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt. Beddengoed, handdoeken en zeep worden verstrekt.
Campingfaciliteiten zijn ook aanwezig voor zowel tenten als caravans met gezamenlijke toiletfaciliteiten. Er is 220 V aanwezig. Per campingplaats worden maximaal 6 personen toegelaten.

Verzorging
Chalets en Guestlodge worden geboekt op basis van logies. U kunt kiezen voor selfcatering of maaltijden in het restaurant.

Prijzen
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 175,00
Familie Bungalow ZAR 730,00
Huis per nacht ZAR 1.930,00

Kinderen die overnachten in het park mogen gebruik maken van het zwembad.

Per dag bent u een conservation fee verschuldigd, dit is R108 per volwassenen en R54 per kind
Voor overige winkels en medische hulp kunt u terecht in Cradock.

Vanaf Cradock
Vanaf het dorp kiest u richting Graaf Reinett. Een aantal kilometer buiten het dorp, gaat u linksaf de R 61 op richting Graaf Reinett. Na circa 8 kilometer treft u de toegang tot het Mountain Zebra Park aan uw linkerhand.

Vanaf Graaff Reinet
U rijdt richting Cradock via de R 61. Acht kilometer voor Cradock krijgt u de toegang tot het Mountain Zebra Park aan uw rechterhand.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Voor kinderen onder 12 jaar geldt 50% korting.

Op dit moment is geen enkele chalet toegerust voor gehandicapten. Doornhoek Guestlodge is in sommige gevallen wel mogelijk: de toegang is gelijkvloers zonder trapjes. De badkamers zijn uitgerust met een bad, maar zonder handgrepen of andere bruikbare faciliteiten.

Plaats:Mountain Zebra National Park
Telefoon:048-881 2427
Fax:048 -881 3943
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links