Accommodatie

Mkuze Falls Chalet Camp

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Zululand > Mkuze Falls Game Reserve > Mkuze Falls Chalet CampMkuze Falls Game Reserve ligt in het hart van Zululand aan de R 66 richting Nongoma. De natuur in dit voormalige jachtgebied van de Zulu koningen is heuvelachtig en groen. Dwars door het Reserve van 10.000 hectare meandert de Mkuze Rivier die voor voldoende watertoevoer zorgt.
Mkuze is een Big Five Game Reserve met daarnaast een overvloed aan vogels.

Er is een zwembad met ligstoelen, eetkamer, bar/lounge deel en een receptie.

De negen chalets in de hoofdloge zijn zeer ruim en luxe en liggen ca. 2 kilometer uit elkaar. Elke chalet heeft een ruime veranda met uitkijk over de rivier, een eigen plunge pool en buitendouche, De slaapkamers zijn ingericht met een dubbelbed of twinbedden met klamboe. Er is telefoon aanwezig, evenals een kluisje en minibar. De badkamer is volledig ingericht met bad, douche en wastafel. Eén van de chalets is ingericht als honeymoonsuite (safari suite) en biedt een extra lounge.
De gezamenlijke lounge en eetkamer is gecentreerd. Hier bevindt zich eveneens een groter zwembad en de receptie. Vanaf de veranda heeft u zicht op de waterval in dit Game Reserve.

Verzorging
De prijzen zijn voor 2010. In 2010 loopt het hoogseizoen van 1 januari tot en met 30 april, van 1 juni tot en met 14 juli en van 1 augustus tot en met 31 december. Het hoogseizoen loopt van 1 mei tot en met 31 mei en van 15 juli tot en met 31 juli.

De prijzen voor 2011 zijn als volgt:
Chalet p.p.(Hoogseizoen) R 4150,00
Chalet p.p.(Laagseizoen) R 2850,00
Suite p.p. (Hoogseizoen) R 4650,00
Suite p.p. (Laagseizoen) R 3050,00

Het hoogseizoen in 2011 loopt van 1 januari tot en met 30 april en van 1 augustus tot en met 31 december. Het laagseizoen loopt van 1 mei tot en met 31 juli.

Alle tarieven zijn inclusief 3 uitstekende maaltijden per dag, een high tea, roomservice maaltijden, ochtend- en avondsafari met drankjes en snacks en wasservice. Tussen de ochtend- en middagsafari is het mogelijk deel te nemen aan een wandelsafari.

Prijzen
Chalet p.p. (Hoogseizoen) ZAR 4.150,00
Chalet p.p. (Laagseizoen) ZAR 2.850,00
Suite p.p. (Hoogseizoen) ZAR 4.650,00
Suite p.p. (Laagseizoen) ZAR 3.050,00

Kinderen zijn hier welkom vanaf 12 jaar.

Mkuze Game Falls Reserve ligt in een malaria laag risicogebied. Muggenspray en antiprofilax zijn aanbevolen. De temperatuur varieert van 10 tot 25 graden in de wintertijd en van 25 tot 40 graden in de zomer. Neem een hoed, zonnebril, zonnecreme, maar ook warme kleding mee voor de safari's in de vroege ochtenduren of na het vallen van de duisternis.

Vanaf Pongola
Mkuze Falls Lodge ligt aan de R66 tussen Pongola en Nongoma. Vanaf Pongola neemt u de R66 richting Nongoma/Vrijheid (als u vanaf Hluhluwe komt, gaat u net voor het dorp linksaf - komt u vanaf Piet Retief dan gaat u aan het einde van het dorp rechtsaf). U blijft deze weg richting Nongoma tot u het bordje Mkuze Falls Lodge ziet. Hier gaat u rechtsaf en volgt deze gravelweg circa 2 kilometer.

Vanaf Hluhluwe
Vanaf Hluhluwe neemt u de N2 richting Pongola. Eventueel kunt u bij Candover linksaf slaan richting Nongoma/Magudu (R69), maar houdt u er rekening mee dat u dit over 35 kilometer gravel brengt. U komt uit op een T-splitsing en slaat hier rechtsaf de R66 op, richting Mahlangasi. Zo;n 2 km voordat u de Mkuze Rivier oversteekt ziet u de afslag naar Mkuze Falls aan uw rechterkant.
Als u liever over asfalt rijdt, blijft u de N2 aanhouden tot u bij Pongola komt. Net voor u het dorp inrijdt, gaat u linksaf de R 66 op richting Nongoma. U blijft deze weg zo'n 30 kilometer volgen. Zo'n 2 km voordat u de Mkuze Rivier oversteekt ziet u de afslag naar Mkuze Falls aan uw rechterkant. U rijdt alles bij elkaar wel zo'n 40 km om als u voor de route via Pongola kiest.
Tussen de parken Umfolozi en Hluhluwe loopt een zogenaamde corridorweg, de R 618 richting Nongoma. Dit is de kortste route, maar deze weg is grotendeels gravel en rijdt daardoor minder gemakkelijk dan de route via Pongola. De route leidt u bovendien over de stamgronden van Zulu-land en de bewegwijzering is er minder goed geregeld. De R 618 komt uit in Nongoma. Hier kiest u voor de R66 richting Pongola (rechts) en blijft deze weg volgen tot u over de rivier de Mkuze rijdt. Hier zult u al snel de afslag naar Mkuze Falls Lodge zien (linksaf). Na 2 kilometer rijdt u het Game Reserve binnen.

Vanaf Itala Game Reserve
Mkuze Falls Lodge ligt aan de R66 tussen Pongola en Nongoma. Vanaf Itala gaat u op de R 69 linksaf richting Pongola. U blijft deze weg volgen tot u bij de T-splitsing komt. In principe ziet u dan aan de rechterkant de buitenste grens van Mkuze al liggen. Bij de T-splitsing gaat u rechts op de R66 richting Nongoma. U blijft deze weg richting Nongoma tot u het bordje Mkuze Falls Lodge ziet. Hier gaat u rechtsaf en volgt deze gravelweg circa 2 kilometer.

Vanaf Piet Retief
Neem de N2 verder naar Pongola. Mkuze Falls Lodge ligt aan de R66 tussen Pongola en Nongoma. Vanaf Pongola neemt u de R66 richting Nongoma/Vrijheid (als u vanaf Hluhluwe komt, gaat u net voor het dorp linksaf - komt u vanaf Piet Retief dan gaat u aan het einde van het dorp rechtsaf). U blijft deze weg richting Nongoma tot u het bordje Mkuze Falls Lodge ziet. Hier gaat u rechtsaf en volgt deze gravelweg circa 2 kilometer.


Contactpersoon:Lizette
Adres:R 66 (richting Nongoma)
Plaats:Mkuze Falls Game Reserve
Telefoon:+27(0)34 414 1018
Fax:+27(0)34 414 1021
E-mail adres:mkuze@mweb.co.za
Website:www.mkuzefalls.com

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links