Accommodatie

Lungi's B&B

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Khayelitsha > Lungi's B&BLungi's B&B is een township B&B, gelegen in de wijk Khayelitsha. Een verblijf in deze unieke B&B geeft u de kans kennis te maken met de lokale Khayelitsha community: een hechte gemeenschap die bestaat uit een smeltkroes van mensen en culturen. Ontmoet de mensen op de straat en laat u fascineren door de verhalen van de mensen. Overnachten bij Lungi's staat voor een belevenis op zich. Lungi's B&B heeft 3 kamers: de Rode Kamer, de Gele Kamer en de Groene Kamer.

Lungi's B&B is gelegen in de wijk Makhaza in Khayelitsha, de grootste township van de Westkaap. Khayelitsha betekent ''Nieuw Thuis'' in de Xhosa taal en is een snel groeiende township net buiten Kaapstad, vlakbij Cape Town International Airport. Khayelitsha is aanvankelijk ontstaan onder het Apartheid regime, en was bedoeld om donkere werknemers die in Kaapstad werkten van huisvesting te voorzien. Tegenwoordig variëren de woningen van informele krotten tot permanente woningen met stromend water, sanitaire voorzieningen en elektriciteit. Hoewel de meeste bewoners moeite hebben om rond te komen, zijn veel mensen begonnen om de controle over hun leven terug te krijgen en de ondernemende geest van de mensen is daarom ook erg duidelijk waar te nemen. Tegenwoordig is Khayelitsha een levendig gebied met scholen, kerken, markten, opleidingscentra, gemeenschappelijke tuinen en heel veel bedrijvigheid.
Khayelitsha ligt ten oosten van Kaapstad aan de N2 van Kaapstad naar Somerset West.

Algemene faciliteiten en service van Lungi's B&B:
  • Beveiligde parkeerplaatsen
  • Comfortabele loungehoek met TV
  • Keuken, van alle gemakken voorzien
  • Tuin met zithoek
  • Vliegveldtransfers (hiermee sponsor je de lokale gemeenschap)

Lungi's B&B heeft 3 kamers: de Rode Kamer, de Gele Kamer en de Groene Kamer. De Rode Kamer is een 2-persoons kamer met een twinbed en een ensuite badkamer met toilet. De Gele Kamer is een 2-persoonskamer een twinbed en de gasten kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke badkamer en toilet. De Groene Kamer is een 2 persoonskamer met een twinbed waarbij de gasten gebruik kunnen maken van de gemeenschappelijke badkamer en toilet.

Beide badkamers zijn voorzien van een warm water douche. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig in de kamers. Daarnaast worden de kamers schoongemaakt en zijn ze voorzien van een kluisje..

Verzorging
De verzorging bij Lungi's B&B is op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd tussen 07.00 en 10.00. Daarnaast is het mogelijk om ook te dineren hier. Dit is alleen mogelijk op aanvraag en de gemiddelde prijs per persoon is R 80. De prijzen zijn geldig vanaf 15 november 2012 tot 15 november 2013.

Prijzen
Red Room p.p. ZAR 237,50
1-persoonskamer ZAR 350,00
Yellow Room p.p. ZAR 212,50
1-persoonskamer ZAR 300,00
Groene Kamer p.p. ZAR 212,50
1 persoonskamer ZAR 300,00

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Lungi's B&B

U kunt naast een overnachting ook onder leiding van Nomalungelo een wandeling maken door de buurt. Gedurende deze interessante wandeling zult u onder andere kennis maken met Golden "de bloemen man" en een dame die het traditionele Xhosa bier brouwt. Ook zult u een bezoek brengen aan een shebeen (een lokale kroeg), een winkel, een lokale kerk, een sangoma (een traditionele genezer) en een crèche (de Masande Educare Centre).
Al deze activiteiten bevinden zich in de directe omgeving van de B&B zodat de rest van de gemeenschap ook kan profiteren van de aanwezigheid van de toeristen. En natuurlijk zijn ze allemaal erg opgewonden je te ontmoeten!

Deze looptour is ook LOS te boeken, dus zonder overnachting. Prijs R150 p.p.

Vanaf Kaapstad/City Centre
Neem vanuit Kaapstad de N2 richting Somerset West. Neem vervolgens de afslag Macassar (nummer 33), dit is ongeveer de 4 afslag voorbij de aflslag naar Kaapstad Luchthaven. Ga aan het einde van de afslag gaat u rechts richting Muizenberg en bij het volgende kruispunt linksaf naar Khayelitsha (M9). Bij de volgende kruising (taxistandplaats) gaat u rechts en blijf deze weg volgen. Ga sla af naar in de 5de straat aan uw rechterkant. U rijdt nu richting het onderwijs centrum, ga met de weg mee naar rechts en sla vervolgens meteen linksaf. U bent nu in Sivivane Street, na ongeveer 300 meter ziet u Lungi's B&B aan uw linkerkant.


Contactpersoon:Anika Bloks
Adres:42426, Sivivane Cresent
Postcode:7784
Plaats:Kaapstad/Khayelitsha
Telefoon:+27 (0)71 0058 817
Mobiel:+27 (0)71 0058 817
E-mail adres:info@lungis.co.za
Website:www.lungis.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links