Accommodatie

Letaba Restcamp

Zuid Afrika > Limpopo > Krugerpark-noord > Letaba > Letaba RestcampLetaba is een rustig restcamp halverwege het Krugerpark aan de rivier Letaba (rivier van zand). De rivierbedding is vaak een goede plaats om dieren te zien - troepen olifanten zwerven graag door het rulle zand. Aan de dominerende mopaneboom is te zien dat Letaba in een drogere omgeving ligt. Een regenbui vanaf oktober kan echter het landschap mooi groen doen opkleuren. Daarnaast heeft Letaba het enige museum in het park: in de Elephant Hall vindt u alles over de grootste olifanten die de afgelopen 100 jaar door het park hebben gezworven.

Letaba is een rustig restcamp halverwege het Krugerpark aan de rivier Letaba (rivier van zand). De rivierbedding is vaak een goede plaats om dieren te zien - troepen olifanten zwerven graag door het rulle zand. Aan de dominerende mopaneboom is te zien dat Letaba in een drogere omgeving ligt. Een regenbui vanaf oktober kan echter het landschap mooi groen doen opkleuren. Daarnaast heeft Letaba het enige museum in het park: in de Elephant Hall vindt u alles over de grootste olifanten die de afgelopen 100 jaar door het park hebben gezworven.

Er is een receptieruimte met winkeltje, restaurant, cafetaria en wasruimte. Over het terrein zijn verschillende gezamenlijk te gebruiken keukens. Bij de receptie kunt u pannen en bestek huren. Verder beschikt Letaba over een benzinepomp. Er is gsm-bereik.
Bij de receptie kunt u begeleide wandelsafari's boeken, jeepsafari's of een ontbijt of diner in de bush boeken. Er is een televiselounge en natuurlijk de Letaba Elephant Hall, het museum over de belangrijkste olifanten van de afgelopen 100 jaar. Elke dag behalve zondag kunt u een film bekijken in de filmzaal bij het museum. Verder worden er regelmatig kindereprogramma's georganiseerd. Vraagt u hiernaar bij de receptie. Nabij het restcamp (circa 10 kilometer) ligt de Matebeni Vogelhut.

Rustig gelegen restcamp aan de rivier Letaba (rivier van zand) met een goede gameviewing. Vooral olifanten vertoeven graag in de bedding van de rivier. Het camp bestaat uit 86 rondavels met twee of drie bedden en en-suite badkamer (douche en toilet). De units zijn voorzien van airconditioning. Enkele rondavels hebben een eigen kookplaat of andere keukenfaciliteiten. Indien uw rondavel deze voorzieningen niet heeft, kunt u gebruik maken van de gezamenlijke keuken. Bestek en pannen kunt u huren bij de receptie.
Letaba beschikt verder over 10 cottages die voorzien zijn van zes bedden verdeeld over 3 slaapkamers. Elke cottage heeft twee badkamers, een keuken, eet- & zitkamer en veranda met braai. De slaapkamers hebben airconditioning.
Voor grotere groepen en/of families zijn er twee guesthouses met zicht over de rivier. Melville Guesthouse kan 9 mensen accommoderen in 3 slaapkamers. Fish Eagle beschikt over 8 bedden in 4 slaapkamers. Interessant aan Fish Eagle is de exclusieve vogelhut.
Letaba heeft 5 x 3 persoons hutten, 10 x 2-persoons en 10 x 4 persoons tenten met een een koelkast, waaier en kleine veranda. De tenten en hutten kunnen gebruik maken van gezamenlijke toiletfaciliteiten en keuken. De tenten zijn gebouwd op palen. Tenslotte is er plaats voor 60 tenten of caravans op de kampeerplaats. Er geldt een maximum van 6 personen voor een plaats.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Hut: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 3) is de prijs per extra persoon R114 voor een volwassene en R57 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (bij sommige type bungalows kan nog een 3e persoon) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 8 of 9, afhankelijk van type huis) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.


Op basis van zelfcatering.
De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Camping per plaats (Zonder elektriciteit) ZAR 160,00
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 180,00
Hut ZAR 470,00
Safaritent ZAR 400,00
Bungalow ZAR 725,00
Bungalow ZAR 780,00
Bungalow ZAR 880,00
Guest Cottage ZAR 1.500,00
Huis per nacht ZAR 2.775,00

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Vanaf Phalaborwa
Vanaf Phalaborwa rijdt u naar de ingang van het Krugerpark. U zult de bordjes in het dorp zien. Nadat u zich gemeld heeft bij de ingang is het nog circa 51 kilometer (circa 2 uur) rijden.

Vanaf Olifantscamp
Olifantcamp is het dichtstbijzijnde restcamp van Letaba. Vanaf Olifantscamp kunt u verschillende routes rijden over zowel de geasfalteerde weg als gravelwegen. Het is circa 32 kilometer (1,5 uur) rijden.

Vanaf Sabi SandKinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Plaats:Letaba
Telefoon:+27(0)13 735 6636
Fax:+27(0)13 735 6662
Mobiel:+27(0)82 802 1255
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links