Accommodatie

Kurhula Lodge

Zuid Afrika > Limpopo > Valley of the Olifants > Balule Game Reserve > Kurhula LodgeKurhula Lodge ligt in Parsons Nature Reserve in de omgeving van Hoedspruit, Zuid-Afrika. Parsons Nature Reserve is een onderdeel van Balule Game Reserve en herbergt de Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn). Balule maakt deel uit van het Greater Kruger National Park.
Even geen zin in een dagje erop uit met de auto? Nestel u lekker met een boek op onze veranda of neem plaats op een van de comfortabele ligstoelen aan het zwembad. Zie hoe de apen door de bomen slingeren, de nijlpaarden genieten van hun bad en hoe de olifanten paraderen langs de oever van de rivier.

Kurhula Lodge ligt in Parsons Nature Reserve in de omgeving van Hoedspruit, Zuid-Afrika. Parsons Nature Reserve is een onderdeel van Balule Game Reserve en herbergt de Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn). Balule maakt deel uit van het Greater Kruger National Park.

Er is veilige parkeergelegenheid, een zwembad, bar, restaurant, internet en een wasservice. U kunt vanuit de lodge safari's maken in het (Big 5) Balule Game Reserve.
NB: Kurhula lodge accepteert mastercard en visa creditcards

Kurhula Lodge heeft vier 2-persoonskamers ondergebracht in 2 bungalows. De kamers zijn bereikbaar via een eigen ingang en vanaf de veranda heeft u vanuit uw luie stoel een prachtig uitzicht op de Olifantsrivier. Alle kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden, airconditioning en een muskietennet. Vanuit de slaapkamer heeft u toegang tot de badkamer die is voorzien van douche, toilet en dubbele wastafel.
Per kamer kan 1 éénpersoonsbed worden bijgezet en een baby/peuterbedje.

Verzorging
U kunt op het terras van de braai area of beschut op onze ruime veranda in de ochtend genieten van een ontbijt (tussen 07.00-09.00 uur) en 's avonds van een Afrikaans drie-gangen diner met een Europees tintje (tussen 19:00-21:00 uur) . Diner wordt normaliter te samen met alle gasten gebruikt.
Wilt u liever prive dineren? Ook dat kunnen wij voor u regelen. Ookspeciale wensen (dieet, vegetarisch, allergie) kunt u ons laten weten. Lunch is mogelijk op aanvraag.

Seizoenen en tarieven

Niet inbegrepen is de toegangs (conservation fee) √° R50 per auto. Dit dient bij de ingang tot Parsons Nature Reserve eenmalig betaald te worden. Het geld wordt gebruikt voor onderhoud van wegen en hekken, het in stand houden van de wildpopulatie en het betalen van de beveiliging.

Prijzen
Dubbelkamer p.p.p.n. ZAR 820,00
Klik hier om de beschikbaarheid realtime te checken op de website van Nightsbridge (opent in een nieuw venster)

Kurhala Lodge hebben twee specials die het gehele jaar gelden: 1) Familie en/of vrienden vakantie. Boek de hele lodge (overnachting, ontbijt en dinner) voor 8 personen en betaal voor 7 personen per nacht (12,5% korting per nacht.) 2) Week verblijf in Kurhula. Boek 6 nachten en betaal voor 5 (overnachting, ontbijt en diner)Een korting van bijna 17%. Daarnaast hebben we een Mei maand special: Single R 650 pppn ipv R 770 en sharing R 560 pppn ipv R 660 (korting van 15%).

Kinderen t/m 12 jaar die een kamer met hun ouders delen krijgen 50% korting. Kinderbedje aanwezig.

Vanaf Hoedspruit
Neem vanuit Hoedspruit de R40 richting Phalaborwa. U passeert ondermeer de Olifantsrivier en het dorpje Mica. Na dit dorp ziet u een benzinestation aan de rechterkant met de naam Sameys. In totaal na ca. 35 km voorbij Hoedspruit krijgt u een afslag naar Tzaneen (R526/R71). Deze neemt u NIET, maar rijdt nog 700 meter door en dan vindt u aan de rechterkant de ingang naar Parsons Nature Reserve met een bord waarop staat Balule River Camp en Rio dos Elephantos. Een gravelweg (die u met een gewone auto kunt rijden) brengt u na ca. 5 km bij het toegangshek van Parsons Nature Reserve. Vanaf hier is het nog ca. 7 km naar Kurhula Lodge. Houdt u er rekening mee dat Parsons een Big Five gebied is. We adviseren u voorzichtig te rijden en niet uit te stappen. Kurhula ligt op plot 25. Voorbij de gate passeert u een wildrooster. Als uw auto niet hoog op de wielen staat, kunt u beter het hek ernaast gebruiken. Sluit alstublieft het hek na gebruik. Iets verder passeert u Sopies Hoogte, met prachtig uitzicht op de Drakensbergen. Net na het bordje Olifantspark krijgt u een bord dat u linksaf wijst naar River Road. Volg deze River Road. Een stukje verder ziet u borden met de plotnummers. Volg nu het bordje 23-34, 60-62. U komt langs Isisimela Lodge. Ga bij het Kurhula bordje rechts, weer rechts en dan links. U bent er.

Bij aankomst aan de Parsons, Balule Poort krijgen ze de routebeschrijving en worden wij door de poort beveiliger op de hoogte gebracht dat onze gasten onderweg zijn.

Voor de laatste 7 kilometer door het reservaat geven wij onze gasten 45 minuten. Als zij dan nog niet gearriveerd zijn, dan rijden we ze tegemoed. Gasten die in het donker arriveren, rijden wij al iets eerder tegemoed. In het donker is het altijd lastiger rijden. Het voordeel van deze radio communicatie is dat mochten gasten een lekke band krijgen ze nooit lang hoeven te wachten.


Contactpersoon:Kim en Sander Verburgh
Adres:Parsons Nature Reserve 155 KT, plot nr. 25
Plaats:Balule Game Reserve
Telefoon:+27 79 251 84 87
Fax:+27 86 552 86 98
Mobiel:+27 82 509 0666
E-mail adres:info@kurhulalodge.com
Website:www.kurhulalodge.com

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Direct boeken? Klik hier!
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
Ik wil gebruik maken van de actie van deze accommodatie
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Kurhula Lodge ligt in het Balule Game Reserve dat in open verbinding staat met het Krugerpark. De Big Five kan in- en uitlopen.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links