Accommodatie

Hilltop Camp

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Zululand > Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve > Hilltop CampHet oudste kamp in KwaZulu Natal is omvangrijk gerenoveerd en uitgebreid in het begin van de jaren '90, waarbij wel de traditionele Afrikaans bouwstijl bewaard is gebleven.

Zoals de naam suggereert is het kamp gelegen op een heuvel, waardoor het een adembenemend uitzicht biedt op het Hluhluwe-Umfolozi Park. Een uitgestippelde wandelroute is verkrijgbaar in het kamp.

Receptie (openingstijden 07:00-19:00), lounge, (á la carte) restaurant, bar, wasmachines (tegen betaling), supermarkt/souvenirwinkel diesel en bezine (95 ongelood), ochtend- en avondsafari's en boot excursies.

Verschillende soorten accommodatie worden aangeboden door Hilltop, van een comfortable lodge tot zelfcatering accommodaties. De goedkoopste rondavels zijn zelfcatering en hebben een gedeelde badkamer en keuken. De 4-persoonschalets zijn zelfcatering en de 2-persoonschalets, in de buurt van de receptie, zijn Alle kamers worden dagelijks schoongemaakt.

Verzorging
Het Mpunyane Restaurant serveert elke ochtend een compleet Engels ontbijt in buffetvorm. Lunches zijn van maandag t/m zaterdag á la carte en op zondag bestaat de lunch uit een koud buffet. Het diner bestaat uit een warm en koud buffet of een traditionele braai (afhankelijk van het weer).
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Chalet (2 bedden, Zelf Catering): prijs bij maximaal 1 persoon. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 2) is de prijs per extra persoon R320.
  • Chalet (4 bedden, Zelf Catering): prijs bij maximaal 3 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 4) is de prijs per extra persoon R320.
  • Rondavel: prijs bij maximaal 1 persoon. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 2) is de prijs per extra persoon R160.
  • Chalet (2 bedden,Non - Zelf Catering): prijs bij maximaal 1 persoon. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 2) is de prijs per extra persoon R320.


Prijzen
Chalet (2 bedden, Zelf Catering) ZAR 960,00
Chalet (4 bedden, Zelf Catering) ZAR 1.930,00
Rondavel ZAR 480,00
Chalet (2 bedden) ZAR 960,00

- Hluhluwe-Umfolozi heef een laag malaria-risico en uit voorzorg wordt het aangeraden contact op te nemen met uw huisarts of de GGD voor vertrek.
- In het park geldt een 'conservation levy' van R110 per dag (Kinderen 3-5 jaar R55)
- De ingang van het park heeft beperkte openingstijden; van november t/m februari tussen 05:00-19:00 uur een maart t/m oktober tussen 06:00-18:00Het dichstbijzijnde dorp met volledige faciliteiten (waaronder benzine 97 ongelood) is Hluhluwe, zo'n 25 km van het kamp.

Vanaf Itala Game Reserve
Op weg naar Hluhluwe heeft u in eerste instantie andere weinig keus dan de R69 uitrijden. Vanaf de T-splitsing bij Magudu kunt u al snel wel twee verschillende routes kiezen. Ofwel u kiest na een kilometer of 5 voor de route rechtsaf over de R69 naar Candover - dit is een gravelweg, maar leidt wel tussen diverse farms door naar de N2. Ofwel u kiest voor de verharde weg naar Pongola en neemt vanaf hier de N2. Deze laatste route is overigens wel zo'n 65 kilometer langer, maar heeft geen gravel.
Een derde optie is om bij de T-splitsing rechtsaf te slaan richting Nongoma. U komt dan op de corridorweg uit richting Mtubatuba. Deze weg van oudsher scheidt de parken Umfolozi en Hluhluwe. Op dit moment raden we u echter af deze weg te rijden. De eerste 15 kilometer is de weg geasfalteerd, maar gaat daarna helaas over in zeer slecht gravel, verder ontbreken veel van de richtingwijzers en de mensen die er wonen spreken alleen Zulu. Ze kunnen u dus ook niet helpen. Volgens zeggen wil de Zulu-koning Zwelithini de weg liever niet opknappen omdat toeristen deze weg zullen kiezen waardoor hij teveel verkeer langs zijn paleizen krijgt.

Vanaf Hluhluwe
Vanaf het dorp Hluhluwe gaat u richting de snelweg maar blijft de weg gewoon volgen. Deze weg brengt u vanzelf (na circa 25 kilometer) bij de Memorial Gate.Vanaf hier is het ongeveer 15 km naar Hilltop Camp maar omdat u hier langzaam moet rijden kan het ongeveer 45 minuten kosten om het camp te bereiken.

Vanaf Johannesburg Airport
Bij de uitgang van Johannesburg luchthaven rijdt u de R21 op en kiest voor de richting Johannesburg/Benoni. U moet dus NIET de richting op van Pretoria. Na circa 5 kilometer krijgt u de aansluiting met de N12. Hier kiest u de N12 richting Benoni/Middelburg/Witbank. Deze weg blijft u volgen tot Delmas waar u de afslag R50 neemt in de richting van Leandra. Bij Leandra rijdt u de N17 op in de richting van Ermelo. Via deze route is het overigens vrijwel onmogelijk om te verdwalen omdat u, welke afslag u ook neemt, uiteindelijk altijd weer op de N17 terecht komt. Vanaf Ermelo volgt u de N2 richting Piet Retief, Pongola, Mkuze en Hluhluwe. De aanbevolen route is om bij Hluhluwe af te slaan, NIET richting het dorp, maar rechtsaf de weg op naar Memorial Gate. Vanaf hier is het ongeveer 15 km naar Hilltop Camp maar omdat u hier langzaam moet rijden kan het ongeveer 45 minuten kosten om het camp te bereiken.

Een alternatieve route is om voor Mtubatuba rechtsaf te slaan op de R618 in de richting van Hlabisa. Na ongeveer 27 km bereikt u Nyalazi Gate. Vanaf hier is het ongeveer 40 km naar Hilltop Camp maar omdat u hier langzaam moet rijden kan het ongeveer 2 á 2,5 uur kosten om het camp te bereiken.

Vanaf Durban Luchthaven
Vanuit Durban neemt u de N2 in noordelijke richting tot voorbij Stanger, Gingindlovu, Richards Bay en Kwambonambi. Ter hoogte van Hluhluwe neemt u de afslag NIET richting het dorp, maar linksaf de weg op naar Memorial Gate. Vanaf hier is het ongeveer 15 km naar Hilltop Camp maar omdat u hier langzaam moet rijden kan het ongeveer 45 minuten kosten om het camp te bereiken.
Een alternatieve route is om voorbij Mtubatuba linksaf te slaan op de R618 in de richting van Hlabisa. Na ongeveer 27 km bereikt u Nyalazi Gate. Vanaf hier is het zo'n 40 km naar Hilltop Camp maar omdat u hier langzaam moet rijden kan het ongeveer 2 á 2,5 uur kosten om het camp te bereiken.


Plaats:Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve
Telefoon:035 562 0848
Fax:035 5620113
E-mail adres:webmail@kznwildlife.com
Website:www.kznwildlife.com

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links