Accommodatie

Gastehuis Die Gat

Zuid Afrika > Western Cape > Klein Karoo > De Rust > Gastehuis Die GatDie Gat laat zich niet zo gemakkelijk beschrijven; het is een guesthouse om te ervaren. U bevindt zich hier in het hart van de Kleine Karoo. Rondom het guesthouse hoort u regelmatig de struisvogels grommen en het landschap is ook typisch Karoo. De kamers en lounge zijn ingericht in de Victoriaanse inrichting die zo typerend is voor deze streek. En dan de gastvrijheid: typisch Zuid-Afrikaans, een ervaring!

Die Gat ligt op het platteland van de Kleine Karoo, zeven kilometer buiten het dorp De Rust nabij het gehucht Middelplaas.

GPS Coordinaten: 3331'17.36"S 2232'38.40"E

De kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, evenals een glaasje plaatselijke sherry. Er is een zwembad met ligstoelen. Badhanddoeken vindt u in uw kamer. Enkele mountainbikes zijn aanwezig. Rondom de lodge kunt u een wandeling over het platteland maken.

Die Gat is een typische Klein Karoo-accommodatie. In vroeger tijd maakte Die Gat deel uit van een farm met een school. De klaslokalen zijn nu omgebouwd tot gastenkamers en het farmhuis is een gastvrije plek voor iedereen. In totaal beschikt Die Gat over 5 kamers en-suite. Eén kamer is gebouwd in en rondom een huifkar (ossenwagen) - het vervoersmiddel van de vroegere boeren. Deze kamer is - zoals de andere kamers - van alle gemakken voorzien, zoals een zitje en volledige badkamer. Tenslotte is één kamer als suite ingericht, vooral geschikt voor huwelijksparen of mensen die iets meer privacy zoeken. Maaltijden worden opgediend in het huis of de tuin.

Verzorging
Verblijf op basis van ontbijt of ontbijt en diner. Diner is tegen een vaste prijs en in buffetvorm.

Prijzen
Geen prijzen bekend.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Een ledikant is aanwezig. Oppas ook mogelijk.

Wandelroute langs struisvogelfarms vanaf gastenhuis Die Gat
Loop naar boven op de weg, ga hier links. Eerste pad weer links. Net voorbij een bocht ziet u het Schoemans-kerkhof rechts liggen. U mag hier gerust gaan kijken. Blijf vervolgens het pad volgen (u komt later via het eerste pad aan de linkerkant weer terug) en houdt dit vol totdat er een pad naar links komt (ca 1,5 kilometer) dat verderop (na ongeveer 200 - 300 meter) tussen twee huizen leidt. Het is een behoorlijk breed pad. Aan het einde van dit pad gaat u linksaf en blijft dan de weg volgen (rechts krijgt u een beekje) totdat u weer op het pad vlakbij het kerkhof uitkomt. De totale route is zo'n 4 kilometer en neemt zo'n 1,5 uur in beslag.

Vanaf Oudtshoorn
Komend vanaf Oudtshoorn houdt u de N12 aan richting De Rust (35 kilometer). Rijdt door het dorp heen en ga net buiten het dorp rechtsaf richting Willowmore (R341). Na 2 kilometer gaat u rechtsaf een grondpad op richting Middelplaas. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aan houden (en niet over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Vanaf Prince Albert
Vanaf Prince Albert volgt u de R 407 richting Klaarstroom/Beaufort West. U rijdt vanzelf tegen de N12 aan. Ga hier linksaf richting De Rust/Oudtshoorn. Op weg naar De Rust rijdt u door de Meiringspoort. Ongeveer 100 meter voor het dorp De Rust, gaat u linksaf richting Willowmore op de R341. Na ongeveer 2 kilometer gaat u rechtsaf een grondpad op richting Middelplaas. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hiernaar splitst de weg. U moet hier rechts aanhouden (en niet over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Vanaf Graaff Reinet
Kies de N9 naar Willowmore en Uniondale. Ruim 20 kilometer voor Uniondale kunt u rechtsaf de R341 op richting De Rust. Deze weg blijft u volgen tot u 2 kilometer voor het dorp bent. Zodra u het bordje 'Middelplaas' ziet, gaat u linksaf. U treft hier ook een bruin bordje met 'Die Gat'. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aanhouden (en dus niet links over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Vanaf Plettenberg Bay
U zult naar waarschijnlijkheid de Prince Alfreds pas nemen (zie uw routeboekje). U komt uit in Uniondale. Hier kiest u even de N 9 richting Willowmore. Kort daarna krijgt u de afslag naar de R 339 richting De Rust. Na circa 20 kilometer sluit deze weg aan op de R 341 naar De Rust (linksaf). Deze weg blijft u volgen tot u 2 kilometer voor het dorp bent. Zodra u het bordje 'Middelplaas' ziet, gaat u linksaf. U treft hier ook een bruin bordje met 'Die Gat'. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aanhouden (en dus niet links over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Vanaf Stellenbosch
De mooiste route naar de kleine Karoo loopt via de zogenaamde 'route 62' en leidt u afwisselend langs wijngaarden en de lage struikachtige begroeiing van de kleine Karoo. In feite blijft u de R62 gewoon volgen tot u in Oudtshoorn terecht komt en vandaar af volgt u de N12 naar de Rust.Om bij de R62 te komen, volgt u vanuit Stellenbosch de R44 richting Paarl. U komt nu uit op de N1 welke u volgt naar Worcestor. In Worcester volgt u de R60 richting Robertson. U blijft deze weg volgen via Ashton over de Kogmanskloof tot in Montagu. Vervolgens rijdt u over de bekende en pittoreske route 62 via Barrydale, Ladysmith en Calitzdorp door naar Oudsthoorn. Rij door Oudsthoorn heen en houdt u de N12 aan richting De Rust (35 kilometer). Rijdt door het dorp heen en ga net buiten het dorp rechtsaf richting Willowmore (R341). Na 2 kilometer gaat u rechtsaf een grondpad op richting Middelplaas. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aan houden (en niet over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

De afstand van Stellenbosch naar De Rust is behoorlijk, maar gaat over goede wegen en is zeer goed te doen. Bovendien is het een erg mooie route. Het is eventueel mogelijk om via de Swartberg Pas te rijden, maar in dat geval moet u echt vroeg op weg. Als u om 14.00 uur aan het begin van de pas bent, dan is het te doen, anders kunt u beter meteen doorrrijden naar De Rust.

Vanaf Kleinpoort
Vanaf Kleinpoort volgt u de R 75 richting Willowmore. Deze gaat al snel over in de R 329 en passeert ondermeer Steytlerville. Bij Willomore kiest u de N9 richting Uniondale. Ruim 20 kilometer voor Uniondale kunt u rechtsaf de R341 op richting De Rust. Deze weg blijft u volgen tot u 2 kilometer voor het dorp bent. Zodra u het bordje 'Middelplaas' ziet, gaat u linksaf. U treft hier ook een bruin bordje met 'Die Gat'. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aanhouden (en dus niet links over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Vanaf Robertson
De mooiste route naar de kleine Karoo loopt via de zogenaamde 'route 62' en leidt u afwisselend langs wijngaarden en de lage struikachtige begroeiing van de kleine Karoo. In feite blijft u de R62 gewoon volgen tot u in Oudtshoorn terecht komt en vandaar af volgt u de N12 naar de Rust.

U neemt vanuit Olive Garden Country Lodge de weg terug naar de R60 die u neemt richting Ashton. U blijft deze weg volgen welke via Ashton over de Kogmanskloof tot in Montagu gaat. Vervolgens rijdt u over de bekende en pittoreske route 62 via Barrydale, Ladysmith en Calitzdorp door naar Oudsthoorn. Rij door Oudsthoorn heen en houdt u de N12 aan richting De Rust (35 kilometer). Rijdt door het dorp heen en ga net buiten het dorp rechtsaf richting Willowmore (R341). Na 2 kilometer gaat u rechtsaf een grondpad op richting Middelplaas. Blijf dit grondpad volgen tot u over een laag bruggetje komt. Kort hierna splitst de weg. U moet hier rechts aan houden (en niet over het volgende bruggetje heen!). De weg gaat nu met een bocht naar links. Net voor de bocht weer naar rechts gaat, krijgt u de inrit van Die Gat aan de linkerkant. U wordt verwelkomd door Anton en Susan Schoeman.

Als u tijd heeft, kunt u alvast de Swartbergpas rijden. U heeft er wel ruim de tijd voor nodig. Reken vanaf Oudtshoorn met enkele stops op zo'n uurtje of 3 tot aan De Rust. Een andere mooie route is ondermeer door Groenfontein (komt uit aan de voet van de Swartbergpas).


Zeer kindvriendelijk. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Een kinderbedje is aanwezig. Ook oppas kan geregeld worden.

De kamers zijn niet ingericht op mensen in een rolstoel. De eigenaren zullen u echter in alles helpen indien u hier wilt verblijven.

Contactpersoon:Susan Schoeman
Adres:14. Le Roux Straat
Postcode:6650
Plaats:De Rust
Telefoon:+27(0)44 241 2406
Fax:+27(0)44 241 2406
E-mail adres:bookings@diegat.co.za
Website:www.diegat.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links