Accommodatie

Florence Guest Farm

Zuid Afrika > Mpumalanga > Grass & Wetlands > Chrissiesmeer > Florence Guest FarmFlorence is een organische boerderij in een pittoreske omgeving met enkele gastenkamers. De naam Florence is bedacht door de oorspronkelijke Schotse setteler die hier in de 19e eeuw kwamen wonen. De Schotten kozen de omgeving van Chrissiesmeer omdat het hen aan Schotland deed denken. De omgeving staat bij bewoners nog steeds bekend als Nieuw-Schotland. Alle gebouwen zijn gemaakt van zansteen, wat Florence Guest Farm een gezellige uitstraling geeft.
Florence Guest Farm is de ideale stopover onderweg naar Krugerpark, Swazliland en Kwazulu Natal. Kom hier tot rust en gooi de stress van het dagelijkse leven van uw schouders af.

Hoog gelegen in de noordelijke graslanden van Mpumalanga, dichtbij het dorp Chrissiesmeer ligt de prachtige boederij Florence Guest Farm. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het meer en kunt u genieten van een nog stukje onaangetaste natuur in Mpumalanga.
Vanuit Florence Guest Farm kun u natuurlijk de over meer dan 250 zoetwatermeren in deze omgeving bezoeken (niet allemaal op 1 dag natuurlijk), maar het grootste zoetwatermeer Lake Chrissie moet u zeker bezoeken.

De (organische) boerderij heeft een gezellige eetkamer met open haard en uitzicht op het meer. Er is tegenwoordig ook een bar, maar u kunt ook gewoon uw eigen wijn of bier meenemen. U bent welkom om met de dagelijkse bezigheden mee te helpen, zoals het verzorgen van het vee en de akkers of om uw eigen frambozen te plukken. Dit is inclusief het eten van zoveel frambozen als u opkunt tijdens het plukken! Tijdens het regenseizoen kunt frogging meemaken. In december vind elk jaar het kikker expeditie plaats waar bij na zonsondergang Kikkerexperts op zoek gaan naar een nieuwe kikkersoort 'Mampharra padda" (padda is kikker in het Afrikaans) genaamd en de bezoekers nieuwe soorten kikkers laten zien, en er alles over vertellen tijdens een maaltijd rond het kampvuur.

Er zijn vier huisjes met zelfcatering faciliteiten, en-suite badkamer, prive-tuin met barbecue-faciliteiten, tv en stereo en een mooi uitzicht op het meer. Daarnaast zijn er 7 kamers met en-suite badkamer, tv, cd-speler, koffiefaciliteiten, privé-ingang en eigen tuin. Alle kamers zijn voorzien van een klamboe.

The Old Barn Cottage is gebouwd in 1934 en heeft 2 slaapkamers met ensuite badkamers, een woonkamer met keuken, een open haard en heeft een prachtig uitzicht over het meer.
The Sandstone Cottage heeft een woonkamer met keuken en open haard. Buiten staat een braai en tijdens het braaien kunt u meteen genieten van het uitzicht over het meer.
The Rondavel is een typische ronde Afrikaanse hut met rieten dak. Het woon- en slaapgedeelte bevindt zich in één kamer. Hierdoor slaapt u voor de open haard en kunt u vanuit uw bed het meer bezichtigen. De badkamer is ensuite en de keuken is in een aparte kamer.
The Nightingale Cottage heeft een kingsize slaapkamer met ensuite badkamer. Er is een aparte slaapkamer voor een eventueel kind, een woonkamer met keuken en open haard.
The Lavender Room is een prachtig geschilderde kamer. De kamer heeft verder een ensuite badkamer, koffie- en theefaciliteiten, tv, radio en een eigen ingang.
The Zebra Room is afrikaanse ingerichte kamer met ensuite badkamer, koelkast, koffie- en thee faciliteiten, tv, radio en eigen prive ingang.
The Cork-Oak Room is een prachtige lichte kamer. De badkamer is ensuite en verder is er een koelkast, koffie- en theefaciliteiten, tv, radio en ook een eigen prive ingang.

Verzorging
Tarieven zijn op basis van B&B, maar je kunt ook op basis van logies (R260 pp) of diner en ontbijt (R390pp) boeken. Tevens zijn er cottages beschikbaar die voorzien zijn van een keuken en waar je op basis van self-catering kunt verblijven (R280 pp).

Prijzen
Dubbelkamer p.p. (Laagseizoen) ZAR 320,00
Dubbelkamer p.p. (Hoogseizoen) ZAR 352,00

Kinderen betalen R 180,- per nacht (op basis van B&B) en kinderen van 0 tot 2 jaar betalen R50.

Het fruitplukken voor gasten vindt plaats op zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur. Voor R20 toegang en R5 per 125 gram mag u zoveel bessen plukken als u wil. Vergeet niet om een koelbox, hoed en comfortabele schoenen mee te nemen.

Vanaf Dundee
U kunt zowel via Piet Retief rijden als via New Castle - Ermelo. De laatste route is het snelst; deze gaat via de N11. Bij Ermelo kiest u de N17 richting Mbabane/Chrissiesmeer. Florence ligt circa 5 kilometer voorbij Chrissiesmeer richting Warburton aan uw linkerkant. .

Vanaf Johannesburg Airport
Route 1 (deze route is iets langer, maar sneller doordat er minder verkeer rijdt):
Bij de uitgang rijdt u de R21 op en kiest voor de richting Johannesburg/Benoni. U moet dus NIET de richting op van Pretoria. Na circa 5 kilometer krijgt u de aansluiting met de N12. Hier kiest u de N12 richting Benoni/Middelburg/Witbank. Ca. 40 km voorbij Middelburg, bij Wonderfontein, slaat u rechtsaf de R33 op richting Carolina. U rijdt door het stadje heen totdat u bij een spoorweg komt. Over de spoorweg slaat u direct rechtsaf, de R33 Amsterdam Road op. Na ca 4 km neemt u de afslag naar Chrissiemeer (rechtsaf) en deze weg blijft u ongeveer 20 km volgen. Bij de stopborden in Chrissiemeer slaat u linksaf de N17 op. Na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Route 2 (deze route is korter, maar kost meer tijd vanwege de vele langzaamrijdende vrachtwagens op de weg):
Vanuit Johannesburg neemt u de N17 via Sekunda en Ermelo naar Chrissiemeer. Rijdt door het centrum van Chrissiemeer richting Swaziland en na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Vanaf Pretoria (Tshwane)
Vanuit Pretoria neemt u de N4 richting Witbank en vervolgens richting Middelburg. Ca. 40 km voorbij Middelburg, bij Wonderfontein, slaat u rechtsaf de R33 op richting Carolina. U rijdt door het stadje heen totdat u bij een spoorweg komt. Over de spoorweg slaat u direct rechtsaf, de R33 Amsterdam Road op. Na ca 4 km neemt u de afslag naar Chrissiemeer en deze weg blijft u ongeveer 20 km volgen. Bij de stopborden in Chrissiemeer slaat u linksaf de N17 op. Na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Vanaf Itala Game Reserve
Naar Chrissiesmeer rijdt u via Piet Retief. U kunt vanaf Itala zowel via de N2 als via Vrijheid ( R69) naar Piet Retief. U gaat vanaf Itala eerst terug naar het dorp en vandaar naar de R 69. Indien u via Pongola rijdt, gaat u linksaf richting Magudu en gaat op de T-splitsing linksaf naar Pongola. Bij de kruising met de N2 gaat u opnieuw links en rijdt zo via het dorp naar Piet Retief.
Indien u ervoor kiest om via Vrijheid te gaan, gaat u op de kruising buiten Louwsburg rechtsaf de R 69 op. Bij Vrijheid neemt u de rondweg en eenmaal weer op de weg richting Dundee (nu R 33) kunt u al snel rechtsaf richting Paulpietersburg en Piet Retief.
Eenmaal bij Piet Retief blijft u de R 33 volgen. Deze komt uiteindelijk uit op de N17 waar u linksaf gaat richting Warburton, Chrissiesmeer. Florence ligt circa 5 kilometer voor Chrissiesmeer aan uw rechterhand.

Vanaf Thornybush Game Reserve
Naar Chrissiesmeer neemt u vanaf Hoedspruit de R40 naar via Klaserie, Bushbuckridge, Hazyview tot in Nelspruit. Hier gaat u de N4 op tot u na Waterval Boven links afslaat op de R36 tot in Carolina. U rijdt door het stadje heen totdat u bij een spoorweg komt. Over de spoorweg slaat u direct rechtsaf, de R33 Amsterdam Road op. Na ca 4 km neemt u de afslag naar Chrissiemeer en deze weg blijft u ongeveer 20 km volgen. Bij de stopborden in Chrissiemeer slaat u linksaf de N17 op. Na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Vanaf Johannesburg/Sandton
Route 1 (deze route is iets langer, maar sneller doordat er minder verkeer rijdt)

Rij terug naar de N1. Volg de N1 richting Sandton. Deze weg gaat over in de N3. Bij Bedfordview verlaat u de N3 en neemt u de aansluiting met de N12 richting Benoni/Middelburg/Witbank. Ca. 40 km voorbij Middelburg, bij Wonderfontein, slaat u rechtsaf de R33 op richting Carolina. U rijdt door het stadje heen totdat u bij een spoorweg komt. Over de spoorweg slaat u direct rechtsaf, de R33 Amsterdam Road op. Na ca 4 km neemt u de afslag naar Chrissiemeer (rechtsaf) en deze weg blijft u ongeveer 20 km volgen. Bij de stopborden in Chrissiemeer slaat u linksaf de N17 op. Na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Route 2 (deze route is korter, maar kost meer tijd vanwege de vele langzaamrijdende vrachtwagens op de weg)
Rij terug naar de N1. Volg de N1 richting Sandton. Deze weg gaat over in de N3. U volgt de N3 tot de aansluiting met de N17. Volg de N17 via Sekunda en Ermelo naar Chrissiemeer. Rijdt door het centrum van Chrissiemeer richting Swaziland en na ca. 5 km ziet u de borden voor Florence Guest Farm aan uw linkerhand.

Vanaf Mbabane
Vanaf Mbabane kiest u de route naar Oshoek. Vanaf de grensovergang wijzigt de weg in de N17. Blijf deze volgen richting Warburton en Chrissiesmeer. Florence ligt circa 5 kilometer voor Chrissiesmeer aan uw rechterhand.


Contactpersoon:Nico & Ané Steinberg
Adres:PO Box 20
Postcode:2332
Plaats:Chrissiesmeer
Telefoon:+27(0)17 847 0051
Fax:+27(0)86 667 2865
Mobiel:+27(0)82 804 1771
E-mail adres:info@florence.co.za
Website:www.florence.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Florence heeft in 2012 vier nieuwe kamers geopend. Het is een heerlijke plek als stopover tussen Johannesburg en Natal.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links