Accommodatie

Alpha Excelsior Guestfarm & Cottages

Zuid Afrika > Western Cape > West Coast > Clanwilliam > Alpha Excelsior Guestfarm & CottagesDe rotsblokken in het Cederberg Wilderness gebied zijn elke dag weer indrukwekkend. Vooral aan het einde van de dag kleuren de rotsen adembenemend rood. De cottages van Alpha Excelsior liggen midden in dit gebied dat tot één van de beste rotstblokgebieden ter wereld wordt beschouwd en klimmers vanuit alle windstreken trekt. Bovendien zijn veel rotsen dragers van eeuwenoude San tekeningen. Heel bijzonder is de periode tussen juli en september wanneer de grond verandert in een bloementapijt.
De cottages van Alpha Excelsior maken deel uit van een farm waar ondermeer wijn wordt geproduceerd. Bovendien kunt u mooie wandelroutes maken op de farm of in de omliggende omgeving.

De cottages van Alpha Excelsior liggen midden in het Cederberg Wilderness gebied, aan de rand van de Pakhuispas - een gebied dat tot één van de beste rotstblokgebieden ter wereld wordt beschouwd en klimmers vanuit alle windstreken trekt. Clanwilliam ligt zo'n 26 km van de farm, bereikbaar over een grotendeels asfaltweg en een paar kilometer gravel. Wuppertal en de rotstekeningwandelroute op Travellers Rest zijn niet ver weg.

GPS Coordinaten: 32 06 47 S 19 03 32 E

Op de farm is een zwembad aanwezig die tot de beschikking staat van gasten. Ook kunnen de gasten gebruik maken van de wandelroutes op de farm. Er is internetverbinding aanwezig en op ongeveer een kwartier afstand is er een restaurant. Er zijn geen creditcard faciliteiten.

Op de farm staan 3 zelfcatering cottages waaronder 2 cottages voor 9 personen en 1 cottage voor 4 personen. De Homestead cottage is een prachtig gerestaureerd Kaaps Hollands huis met een hoog plafond van hout. De dikke muren zorgen voor koelte binnen de cottage. The Homestead bestaat uit twee 2 persoonskamers met elk een eigen badkamer en suite. De keuken en zitkamer bevinden zich achterin het huis. Aan de achterzijde is tevens een veranda overdekt met druivenbladeren. De bovenverdieping bestaat uit een loft met 5 enkelbedden. De slaapbank in de zitkamer kan ook als slaapplaats dienen.
The Old Farmhouse is meer dan 100 jaar oud en heeft alle charme en karakter door de jaren weten te behouden. Binnen het huis bevindt zich een 2 persoonskamer met en suite badkamer. Daarnaast heeft het huis een slaapkamer met 2 enkelbedden en 2 slaapkamers met een 2- persoons en een 1 persoonsbed. Deze kamers delen met elkaar de tweede badkamer in huis.
Een grote keuken en zitkamer maken het tot een echt familiehuis. Op de stoep is een braai te vinden. Het zwembad ligt bovendien lekker dichtbij.
Weavers Cottage is een romantische getaway cottage, op enige afstand van de overige cottages en het farmhouse. De slaapkamer heeft een 2 persoonbed en een badkamer en suite. In de zitkamer is tevens een klein keukentje aanwezig met een fornuis op hout! Eventueel biedt de slaapbank plaats aan extra 2 personen.
De cottages zijn volledig ingericht en beschikken over bedden- en linnengoed.

Verzorging
De cottages zijn zelfcatering. Geen maaltijden zijn bij de overnachtingen inbegrepen.

De prijzen zijn per persoon per nacht op basis van 2 personen per cottage. Voor de derde persoon en meer geldt een gereduceerd tarief van 200 rand per persoon. Kinderen van 6 tot 12 jaar krijgen 50% korting. Kinderen tot 6 jaar (tot en met 5) mogen gratis. Kortingen mogelijk bij lang verblijf van minstens 2 weken. Bij boeking geldt een aanbetaling van 50%. Prijzen gelden tot 30 november 2013.

Prijzen
Cottage p.p.p.n. bij minimaal 2 personen ZAR 250,00
Cottage p.p.p.n. voor 3e en meerdere personen ZAR 200,00

Kinderen zijn van alle leeftijden zijn welkom. Er is geen ledikantje aanwezig. Gelieve dit zelf mee te nemen.

Aanbevolen door toerismebureau Clanwilliam

Vanaf Clanwilliam
Vanaf Clanwilliam rijdt u tot de T-splisting met de Graafwaterseweg. Ga hier rechts en volg de weg richting de Cederbergen/Wuppertal. De weg brengt u vanzelf op de Pakhuispas (gravel!). U passeert ondermeer een camping. Na 26 kilometer vindt u Alpha Excelsior in een vallei aan uw rechterhand.


Contactpersoon:Connie & Liz du Toit
Adres:Pakhuispas
Postcode:8135
Plaats:Clanwilliam
Telefoon:+27 (0)27 4822700
Fax:0866 908495
Mobiel:+27 (0)83 2703623
E-mail adres:conniedt@worldonline.co.za
Website:www.alphaexcelsior.co.za

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Ruimte, stilte, overweldigende kleuren en vormen van rotsformaties: een verblijf bij Alpha Excelsior brengt je in het hart van de Cederbergen waar de nachten nog vol sterren zijn.
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links